lördag 29 augusti 2009

In Gowan Ring till Sverige i september

B'eirth eller B'ee som han också kallas för kommer än en gång till Sverige. Först på tur står Göteborg där han uppträder på Aktör & Vänner torsdagen den 17e september kl. 20:00. Dagen efter, det vill säga den 18e, så står han på Restaurang Landets scen i Stockholm vid samma tid. Inträdet i Stockholm är satt till 60:- medan priset i Göteborg än så länge är okänt. Med sig har han även Lisa o Piu från Åkersberga/Stockholm.

Jag uppmanar samtliga som har möjlighet att besöka någon av konserterna att göra så. Jag har själv haft det stora nöjet att se IGR vid ett par tillfällen och det är verkligen en upplevelse utöver det vanliga som inte lämnar någon oberörd. Ingen konsert har heller varit den andra lik så att man redan sett honom duger inte som ursäkt för att stanna hemma.



Länkar:
http://www.ingowanring.com/
http://www.myspace.com/ingowanring
http://www.myspace.com/lisaolillportan

söndag 23 augusti 2009

Nytt studioalbum från Darkwood

Dresdens stolthet Darkwood har inte gjort mycket väsen av sig efter att Notwendfeuer, som närmast var en ren hitparad, släpptes 2006 men nu tycks Henryk ha vaknat till liv igen. Till hans försvar så kanske man skall säga att han under 2008 släppte en skiva med In Ruin (tillsammans med bland andra Kim Larsen från :OTWATM:) och han medverkade även på spåret Flackendes Feuer på Sonne Hagals skiva Jordansfrost men i alla fall. Det är Darkwood vi pratar om nu. I september så släpps en nyutgåva av Weltenwende från 2003/2005 (10" på Eis Und Licht och CD på Heimatvolk) och senare under hösten så kommer det ett helt nytt studioalbum. Jag ser med spänning fram emot detta och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har oerhört höga förväntningar på denna skiva.

lördag 22 augusti 2009

Apatheia

Det svenska bandet Apatheia är kanske inte vidare känt. De släppte en skiva 2003 vid namn Lifethesis på det italienska bolaget Stridulum Recordings och en promo i egen regi 2004. Samma år medverkade de även på två samlingsskivor. Den ena, Flowers Made Of Snow, gavs ut av vårt inhemska Cold Meat Industry och den andra var #neofolk.its gratissamling Ny Regret Du Passè, Ny Peur De L'Avenir... . Efter detta var det länge tyst om bandet men för en tid sedan fick jag höra av en säker källa att de åter igen hade något på gång. Efter lite "googlande" så hittade jag deras myspace-sida och en väldigt glädjande nyhet. Den 24e oktober så står de på scenen i Berlin och det blir deras första liveframträdande någonsin. Samma kväll spelar även Coph Nia och The [Law-Rah] Collective. Jag hoppas att detta är startskottet för en ny produktiv period med skivutgivning och liveframträdanden för Apatheia.

Ni hittar Apatheias myspace-sida här: http://www.myspace.com/apatheiafolk

tisdag 18 augusti 2009

Seelenlicht - Love & Murder

Seelenlicht slog ner som en bomb på "scenen" förra året med albumet Gods and Devils och det med all rätt. Debutalbumet var oerhört starkt och ett av de mest spelade albumen förra året hemma hos den här bloggaren. För er som har missat Seelenlicht så rör det sig om ett samarbete mellan Butow Maler från Kammer Sieben och Troy Southgate från H.E.R.R.

Rykten om en uppföljare började cirkulera redan under förra året men först nu har det hela börjat bli lite mer konkret, även om uppgifterna än så länge är väldigt sparsamma. I nuläget är endast titeln på skivan, Love & Murder, känd och att en av låtarna på den heter Ghosts of Flanders. Katalognumret är CSR115CD så det är alltså Cold Spring Records som skall släppa den och jag lär få anledning till att återkomma till denna skiva framöver. Fram tills dess så får ni hålla till godo med denna helt nya låt som kommer att vara med på skivan.

tisdag 11 augusti 2009

Der Blutharsch feat. Geoffroy D


WKN 35 har utannonserats och det är inget mindre än en 7" tillsammans med Geoffroy D från Dernière Volonté. Sist Der Blutharsch samarbetade med Geoffroy var 2006 och det resulterade i de fantastiska spåren Nos Camouflages ... och Eh Toi! på WKN 27. Den nya singeln kommer endast att säljas på konserterna med Der Blutharsch under hösten.