tisdag 27 juli 2010

Luftwaffe - Ere I Perish


Den amerikanska duon Luftwaffe är tillbaka med den första fullängdaren på fyra år. Skivan som heter Ere I Perish släpptes av Old Europa Cafe i slutet på april men gick mig då obemärkt förbi. Flera av er som läser här på bloggen har säkert redan skaffat den men för er som missat den så följer lite information.

Luftwaffe som består utav pseudonymerna j1 StatiK och b9 InVID har till detta släpp fått hjälp utav bland andra Richard Leviathan från Ostara och Strength Through Joy. The uncompromising marriage of Martial Industrial, Acoustic Folk and Solipsistical Nihilism skriver Old Europa Cafe om skivan och visst är det kompromisslöst. Det är fortfarande för varmt för att skriva längre inlägg men ta en titt på OEC's hemsida. Där finns det några smakprov från skivan och om det faller er i smaken kan ni även köpa den för €13. Skivan har 16 spår och mäter mäktiga 55 minuter. Således valuta för pengarna.

fredag 23 juli 2010

Ny singel med Death in June


Douglas P. släpper en 7" i 880 exemplar där 188 är signerade av honom och Miro Snijdr. För dessa små namnteckningar tas det ut några extra kronor visar det sig. Hade det varit så att de 188 första skivorna som såldes hade varit signerade så hade det varit en sak men att ta ut en extra avgift precis som om en autograf automatiskt förvandlar skivan till en special edition? Det är i övrigt ingen skillnad alls på utgåvorna. Båda innehåller ett blad med texterna och tre vykort.

Hur som helst. Detta är det första vi har hört av honom sedan 2008 och The Rule of Thirds, en skiva vars produktion jag kritiserade för att vara slarvig. Singeln heter Peaceful Snow / The Maverick efter spåren på den och ges ut av portugisiska EXTREMOCIDENTE. Tydligen har Douglas lagt gitarren på hyllan och låter sig ackompanjeras av en pianospelande Miro istället. Ute på rosa vinyl tredje veckan i augusti och en recension kommer så fort jag har fått hem den.

lördag 10 juli 2010

Mithras Garden Festival 2010


Mithras Garden Festival är tillbaka 2010. Det är alldeles varmt för att kunna skriva något utförligt om det hela men festivalen har fina anor och har haft artister på scenen som Sturmpercht, Hagalaz Runedance, Ô Paradis, Sieben, Spiritual Front och Gae Bolg sedan starten 2002 för att nämna några få. I år bjuds publiken på framträdanden av Einlass, Stein, Nothing Ends, Der Blaue Reiter, Chorea Minor, Hekate och Of the Wand and the Moon. Har man inte möjlighet att bevista arrangemanget den 25 september så får man ytterligare en chans 9 oktober. För mer information se festivalens hemsida.

http://www.mithras-garden.de/