lördag 5 september 2009

En hälsning från Albin Julius till oss i Skandinavien!


Som ni kanske noterat så var gårdagens inlägg i bloggen på engelska och inte på svenska som vanligt. Detta på grund utav att Albin Julius skulle kunna få en chans att läsa inlägget. Som ni vet så kommer Der Blutharsch att ge sig ut på turné i dagarna och jag lyckades få tag på Albin och ställa några snabba frågor. När turnén är avklarad så kommer det även att publiceras en längre intervju med honom här. Jag är rätt trött just nu och orkar inte skriva så mycket, så jag säger det redan nu; Är du inte en snygg brud från Sverige eller Danmark som skall på konserten i Köpenhamn den 16e så får du se till att köpa ett smörrebröd till Albin. När ni läst intervjun så kommer ni förstå och antagligen inse hur viktigt detta är. Håll till godo!

N&MI: Vad kan folk förvänta sig rent musikaliskt i Köpenhamn den 16e? Helt nya låtar eller kommer du blanda lite?

Albin: Det blir en resa genom hela Der Blutharsch historia. Vi kommer till och med att spela låtar ifrån Der Sieg Des Lichtes Ist Des Lebens Heil och The Pleasures Received In Pain och jag är själv förvånad över hur de fungerar med den nya lineupen.

N&MI: Du har hållt på ett tag nu. Hur många år till tror du att du orkar åka ut på turné?

Albin: Så länge jag tycker att det är kul att spela tror jag. Att organisera en turné och att vara ute på en är alltid mycket arbete och slit, men det är även väldigt kul om man är med rätt människor, och just nu så är vi med rätt människor. Jag såg The Monks för 2 år sedan och 5 gubbar på över 65 år visade vad punkrock verkligen handlar om, så jag tror att jag kanske gör en turné när jag är 70. Vi får se helt enkelt.

N&MI: Du kommer att ha en helt ny skiva ute lagom till turnén och även en ny singel med Geoffroy D. Är det något du vill berätta om dom?

Albin: Om skivorna eller om Geoffroy? Jag tror jag behåller alla smaskiga historier om inspelningen privat. Det är bäst för oss båda. =) När det gäller det nya albumet så är det det nya albumet, och om det inte vore för att Tesco tvingade mig att skriva dumma pressmeddelanden så skulle jag bara annonsera den med "nya skivan". Tyskarna behöver dock någon mer utförlig beskrivning. Här har du pressmeddelandet så att du kan bilda dig en egen uppfattning. [Jag kommer att lägga upp det på bloggen under helgen så fort jag har orkat översätta det. N&MI anm.]

N&MI: Din musik har utvecklats en hel del sedan de första skivorna, och jag uppskattar verkligen alla skivor, men de finns de som endast lyssnar på dina äldre alster. Kommer det någonsin att komma en ny Der Sieg des Lichtes igen?

Albin: Tja, det finns de som envisas med att bara dricka alkohol istället för att prova LSD med, men de vet inte vad de missar. Vem bryr sig? Jag har inte en aning om jag någonsin kommer att spela in en skiva som Der Sieg des Lichtes igen. Vissa anser att den är en klassiker för hela genren, och jag som artist anser att man inte skall försöka reproducera det som är bra. Det kan bara sluta i katastrof. Men, under hela min musikaliska karriär så har jag haft ett motto - Att aldrig begränsa mig själv, så om 5 år så kanske jag spelar in hiphop eller disco. Vem vet vad framtiden kommer att bjuda på? Det jag vet att den inte kommer bjuda på är mig i uniform. Jag är antingen för gammal eller för tjock för att de skall se tuffa ut.

N&MI: Jag förstår att du är en upptagen man just nu då du snart drar ut på turné så här kommer sista frågan. Är det något särskilt du skulle vilja säga till dina fans här i Skandinavien?

Albin: Ja. Svenska brudar är snygga, svensk folköl suger och för fan, det är 4e gången jag kommer till Köpenhamn för att uppträda, och jag har ALDRIG fått ett jävla smörrebröd, så antingen så får jag ett smörrebröd eller en bra avsugning av en snygg svensk eller dansk brud den här gången eller så svär jag på att ALDRIG återvända!

N&MI: Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna Albin. Tills nästa gång!

1 kommentar:

  1. Hej där!

    Vad roligt att du gör den här bloggen på svenska. Ibland är ine så lätt att hitta bra information på de andra och nästan alla av dem är på engelska. Dessutom lär jag mig svenska nu! så det ska bli väldig bra för mig för att öva mer och med något som jag tycker mycket om. Jag ska följa din blog närmare. Förresten, Julius hälsing till alla skandinaviska fans är bra men men jag tror det skulle varit bättre om DB spelade i Sverige istället. Det skulle vara den bästa hälsningen av alla.

    Lycka till!

    SvaraRadera